Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 09:44

Ήλιου πόλη Ηλιούπολη

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ηλιούπολη είναι προάστιο στο νοτιοανατολικό τμήμα του λεκανοπεδίου της Αθήνας στις νοτιοδυτικές παρυφές του Υμηττού, με υψόμετρο 210 μέτρων. Αποτελεί Δήμο της Περιφέρειας Αττικής και μέρος του Μητροπολιτικού Συγκροτήματος της Αθήνας.

Έχει έκταση περίπου 12.700 στρέμματα, από τα οποία τα 5.700 είναι δάση και τα 7.000 είναι έκταση που καλύπτει ο οικισμός (πλατείες, δρόμοι, κατοικίες κ.λ.π.). Το μέσο υψόμετρο της περιοχής είναι 150μ. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 78.153 κατοίκους και είναι ο 28ος μεγαλύτερος πληθυσμιακά Δήμος της χώρας.

Και συνεχίζουμε το κείμενο από τη Βικιπέδεια ( https://el.wikipedia.org/wiki/Ηλιούπολη_Αττικής ) το πρώτο μας άρθρο για την Ηλιούπολη.

Περιοχή

Η περιοχή χαρακτηριζόταν έως και πρόσφατα από χαμηλές κατοικίες, καθώς η ύπαρξη του Αεροδρομίου του Ελληνικού σε σχετικά μικρή απόσταση απαγόρευε τη δόμηση πάνω από δύο ορόφους. Με τη μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα ο περιορισμός αυτός καταργήθηκε, κι έτσι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονη οικοδομική δραστηριότητα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται επίσης από αρκετό πράσινο, καλή ρυμοτομία όσον αφορά το κεντρικό και ανατολικό της τμήμα.

Συνοικίες

Οι συνοικίες της Ηλιούπολης είναι οι εξής:

Αγία Μαρίνα

Αγία Μαύρα

Αγία Παρασκευή

Άγιος Κωνσταντίνος

Άνω Ηλιούπολη

Αστυνομικά - Πανόραμα

Κάτω Ηλιούπολη

Κέντρο

Νησάκι

Τυπογραφικά

Χαλικάκι

Διαβάστηκε 271 φορές

Τελευταία άρθρα από τον/την Super User

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.